Obrazovanje odraslih nikada nije bilo dostupnije. Za primjer, edukaciju za Python developera, koja na jednom učilištu košta 14.300 kuna, možete dobiti besplatno putem vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zahvaljujući četverogodišnjem projektu koji financira EU, svaka osoba bez obzira je li zaposlena ili nezaposlena, a nije u redovnom sustavu obrazovanja, ima pravo iskoristiti jedan vaučer.

Dio građana lukavo čeka nove programe obrazovanja. Tako će se uskoro moći besplatno upisati i program za back-end developera, koji bi bez vaučera trebalo platiti 14.300 kuna, ali i CCNA akademiju mrežnih tehnologija…

– Od 1. travnja ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje zaprimio je 4781 zahtjev za edukacije putem vaučera. Do sada ih je odobreno 3760, 1021 je u obradi. Programe trenutačno pohađa 724 korisnika, a 76 ih je završilo obrazovanje i izdano im je uvjerenje o stečenim kompetencijama – kažu nam u HZZ-u.

U Splitu je najveći interes iskazan za program internetski marketing i brendiranje, te za edukaciju za knjigovođu.

U Zagrebu su najtraženiji programi za Python developera, front-end developera te internetski marketing i brendiranje, otkrivaju u HZZ-u, te napominju:

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay