EU mora biti na oprezu zbog “odmazde” Pekinga u bilo kojem obliku. Kinesko Ministarstvo trgovine je već izdalo upozorenje

Dionice kineskih proizvođača automobila nedavno su pale nakon izvješća da Europska komisija razmatra suzbijanje jeftinih električnih vozila koja su preplavila tržište. Ako se carine ostvare, to bi moglo imati strašne posljedice na kineski izvoz automobila u kojem su automobili nadmašili većinu lokalno proizvedenih artikala suočeni s opadajućom potražnjom.

Carinski podaci pokazuju da su kineske isporuke novih vozila (koje uključuju i hibride i električna vozila) u Europsku uniju porasle za 112 posto u prvih sedam mjeseci 2023. godine i nevjerojatnih 361 posto od 2021. godine.

Kako Kina može ponuditi svijetu – a posebno Europi – toliko jeftinih električnih vozila? Kao prvo, to se svodi na preveliki kapacitet. Bill Russo, izvršni direktor savjetodavne tvrtke Automobility sa sjedištem u Šangaju, smatra da Kina ima višak kapaciteta od 10 milijuna vozila godišnje, piše portal Carscoops.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay