Što se je rezerviralo do polovice siječnja, to uglavnom stoji i dalje, ali novih bookinga nema, telefoni šute, agencije nemaju posla, a potencijalni putnici se tek raspituju koliko mogu refundirati troškova u slučaju otkaza putovanja. I to je činjenično stanje od kojega ne treba bježati. A Uskrs je pred vratima.

Gledajući u svoja računala i elektroničku poštu u kojima već cijeli mjesec nema novih bookinga, turistički radnici ne spavaju mirno. I pokušavaju spasiti što se spasiti dade za predsezonu.

Jer, u situaciji gdje koronavirus hara doslovno na svim kontinentima, a turistički promet je sveden na minimum s gubicima koji se već izražavaju u stotinama milijardi, smišljaju se načini kako fair play pravilima poslovanja uvjeriti goste da mogu biti mirni ako odgode ili otkažu putovanje, da pri tome neće biti na gubitku i da su turistički organizatori i posrednici spremni podijeliti rizik zajedno s njima.

– Najveće platforme za oglašavanje i rezerviranje obiteljskog smještaja već su poslale obavijest svojim klijentima da omoguće svim potencijalnim putnicima da otkažu rezervaciju u posljednji trenutak bez penalizacije. Svaki domaćin to odlučuje sam za sebe, ali je ovog trenutka najbolji način da se turiste ipak privuče da razmišljaju o putovanju i rezerviraju smještaj, ako znaju da im promjena odluke neće donijeti financijske gubitke.

Doduše, tu može biti i zloupotreba, a donosi i puno nervoze domaćinima jer do zadnjeg trenutka neće znati hoće li im gost stići ili otkazati. Ali, situacija je takva da treba razumjeti okolnosti i ponašati se domaćinski u pravom smislu te riječi, preuzeti rizik i nadati se najboljemu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay