Hrvatska softverska i dizajn agencija, Q, svrstana je među top pet posto IT kompanija na svijetu prema Peakonu, vodećoj svjetskoj platformi za ispitivanje zadovoljstva zaposlenika. Prema nekim od parametara, Q je čak uvršten i u najboljih jedan posto.

Peakon je HR alat dizajniran za prikupljanje povratnih informacija od zaposlenika te omogućuje zaposlenicima anonimnu komunikaciju s voditeljima ili HR-om, a Q ih redovito svaki mjesec provodi i tako ispituje zadovoljstvo svojih zaposlenika. Rezultat posljednje ankete, u prosincu, bio je rekordnih 9.1 od 10 što ih je lansiralo daleko iznad prosjeka nekih od najpoznatijih svjetskih IT giganta. 

Što to Q nudi svojim zaposlenicima da su toliko zadovoljni?

Osim rada na svjetskim projektima, Q sa svojim zaposlenicima prakticira 100% transparentnu komunikaciju putem mjesečnih Management videa, svojeg internog talk-show Kavica sa Sarom, te Jenza, aplikacije za internu komunikaciju putem kojeg dijele i do pet vijesti dnevno te kroz njega anketama i anonimnim pretincem prikupljaju mišljenja svojih zaposlenika. 

Uz Multisport karticu i treninge joge, brinu također i o mentalnom zdravlju zaposlenika kroz svoj Wellbeing program koji između ostalog uključuje i subvenciju za psihoterapiju te Mental health day, slobodan dan za svakog zaposlenika kojem je potreban predah. 

Kako bi olakšali period prilagodbe nakon porodiljnog, mladi roditelji imaju mogućnost rada na pola radnog vremena uz punu plaću, a oni s malo većom djecom imaju pravo na subvenciju vrtića.Tu su i stimulativni financijski benefiti kao što su regres, božićnica, 3. stup mirovinskog osiguranja, subvencija stanarine, plaćeno dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, ali i do 9000kn za preporuku budućeg zaposlenika.

Drugu godinu zaredom najbolji poslodavac u Hrvatskoj

Valja naglasiti i da je Q drugu godinu zaredom proglašen najboljim poslodavcem u kategoriji srednje velikih tvrtki prema istraživanju koje provodi MojPosao, a dobili su i šest nagrada na Best Employer Brand Awards Adria natjecanju. “Nama su naši zaposlenici na prvom mjestu”, često se može čuti od osnivača agencije, a upravo ta rečenica možda i najbolje objašnjava uspjeh Q-a.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Press