Splitskim je startupovima otkrio Stipe Režić iz Mushroom Cupsa

Čak tri godine bilo je potrebno mladom splitskom poduzetniku i entuzijastu Stipi Režiću, vlasniku međunarodne tvrtke Mushroom Cups, od same ideje i osnivanja startupa, preko rješavanja birokratskih problema i lutanja internetskim prostranstvima, do pronalaska ulagača, uspješnog plasiranja novog proizvoda i poslovanja na nuli. A ideja je bila krajnje neobična – spojiti kavu s ljekovitim gljivama i ponuditi svima onima koji žele bolje sportske rezultate, koncentraciju i imunitet.

Kako je Režić spojio nespojivo i uspio prevladati zamke na svom poduzetničkom putu iz prve se ruke moglo čuti na prvom BizTalk meetupu s temom “Kako razvijati startup?”, prvom u nizu predavanja s uspješnim poduzetnicima koja pod okriljem projekta ICT Županija, organizira startup zajednica Digitalna Dalmacija u PICS-u.

Režić je tako predstavio svoj startup Mushroom Cups i proizvode koje plasira na tržište SAD-a, Kanade i Europe. Iako se nije bavio hranom ni trgovinom, u suradnji s prijateljem s fakulteta, razvio je proizvod za kojeg su znali da ima tržišni potencijal, ali nisu znali kako ga prodati. Na tom putu učenja putem interneta o online prodaji, imali su sreću da ih je primio jedan inozemni akceleratorski program, investirao u njih, naučio puno toga što nisu znali i izbjegli greške koje su radili. Danas su članovi platforme Shopify za najperspektivnije startupe koji se bave online prodajom i koji ih uče kako prodavati i što je trenutno najučinkovitije na tržištu. Istodobno, imaju pametne integracije s Pixelom i Googlom.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay