Kineske poduzetnice opet su dominirale na globalnoj ljestvici milijarderki koje su same stvorile svoje bogatstvo, pa se na toj ljestvici časopisa Hurun za 2018. godinu među deset najbogatijih našlo pet žena iz te azijske supersile.

Zhou Qunfei, koja je osnovala tvrtku za proizvodnju ekrana za prijenosna računala i pametne telefone, najbogatija je svjetska poduzetnica koja je to postigla vlastitim naporima, a bogatstvo joj je procijenjeno na 9,8 milijardi dolara.

Najbogatije žene svijeta

Njezina kompanija Lens Technology ima ugovore s nekima od najvećih tehnoloških korporacija, a glavni klijenti su joj Apple i Samsung.

Zhou, koja dolazi iz siromašnog ruralnog kraja, također se našla na Forbesovoj ljestvici milijarderki objavljenoj ranije ovog tjedna.

Forbes ju je postavio na 16. mjesto najbogatijih žena svijeta, no sve bolje plasirane od nje bogatstvo su stekle nasljedstvom ili udajom, piše BBC.

Ukupno, prema časopisu Hurun, 28 od 50 najbogatijih svjetskih poduzetnica koje su do imutka došle vlastitim radom dolazi iz Kine.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Shutterstock