Vozače taksija, slažu se mnogi stručnjaci, u budućnosti bi trebali zamijeniti računala, a to bi se prvo moglo dogoditi u Kini.

Prema istraživanjima konzultanata iz McKinseya, upravo Kina ima najbolji potencijal postati najveće tržište autonomnih vozila. Najveća primjena autonomije u vozilima trebala bi biti upravo u taksijima – tzv. robotaksiji s vremenom bi trebali preuzeti volane i zamijeniti vozače taksija.

U budućnosti, misleći na razdoblje od 20 do 30 godina, na vozače taksija gledat ćemo kao na posao koji je postojao u prošlosti, smatra izvršni direktor WeRidea Tony Han. U razgovoru za CNBC rekao je kako će robotaksiji zamijeniti ljudski rad jer će s vremenom cijena hardvera biti sve niža, dok će cijena ljudskog rada samo rasti.

Neke su kineske kompanije na domaćem tržištu također pokrenule taksi-servise s računalima kao vozačima (iako, iz sigurnosti, na prednjem sjedištu i dalje mora sjediti backup vozač) pa je tako AutoX iza kojeg stoji Alibaba, počeo s autonomnim servisom u Šangaju, WeRide je lansirao takav servis u Guangzhou, a na sličnim projektima u Kini rade i DiDi, Baidu i Pony.ai.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay