Da je Facebook u problemima, to nije nova vijest. Tijekom objave posljednjih kvartalnih rezultata to su potvrdili i iz Mete kada su rekli da su prvi put zabilježili pad broja aktivnih korisnika.

Zuckerberg je tom prilikom rekao kako njihovi konkurenti poput TikToka rastu velikom brzinom, zbog čega će Facebook i dalje osjećati veliki pritisak, a problem će pokušati riješiti većim fokusom na Reels, konkurenta TikToku putem kojeg se dijele kratki videozapisi.

problemima u Meti, odnosno Facebooku ovaj tjedan govorila je i izvršna financijska direktorica BuzzFeeda Felicia DellaFortuna. Tijekom objave rezultata za posljednji kvartal rekla je kako u ovom trenutku u kvartalu, i dalje vidimo da korisnici provode sve manje vremena na Facebooku.

BuzzFeed, koji je digitalna medijska kompanija, se u posljednje vrijeme ponajviše fokusirao na e-trgovinu, a većina posjeta njihovom sadržaju dolazila je s Fejsa. Upravo zato su podaci o padu broja korisnika Facebooka važni i za ovu kompaniju jer bi se to u budućnosti moglo odraziti na njihove prihode. Kako DellaFortuna očekuje da će se ovaj trend nastaviti, i oni mijenjaju poslovni model i više ne žele ovisiti o jednoj platformi, već će svoju mrežu proširiti i na druge društvene mreže i platforme.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay