Najkasnije do početka trećeg kvartala 2022. trebaju izaći javni pozivi.

Čitav turistički sektor s nestrpljenjem iščekuje konkretne kriterije financiranja njihovih investicijskih projekata iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, kako bi što prije mogli pokrenuti vlastite procedure i ubrzati stvar.

Za kompanije, cilj ove povijesno velike potpore, prve bespovratne na koju će prvi put imati pravo i velike kompanije uključujući one na Jadranu, jest ubrzati investicije koje su manje-više već u planu, no zbog različitih okolnosti još se važu. Nakon relativno uspješne ljetne sezone ovo je najbolji trenutak da uprave hotelskih kompanija nagovore dioničare da iskoriste priliku koja se ne pruža svaki dan.

Doduše, imaju još puno pitanja na koja se nadaju dobiti odgovore što prije, no konkretni kriteriji znat će se vjerojatno tek po objavi natječaja u idućoj godini, a sektor navija da to bude najkasnije u proljeće. Jer, pod nazivnikom zeleno i digitalno, a što generalno propisuje NPOO, već sada se provodi većina investicija u turizmu, pogotovo u velikim projektima. Za javni sektor ovo će biti još jedan dobar izvor financiranja projekata ključnih za razvoj posebnih oblika turizma, sadržaja za proširenje sezone, infrastrukture.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay