Reklame na Super Bowlu oduvijek su bile sastavni dio godišnjeg prvenstva Nacionalne nogometne lige (NFL). Cijena oglasa na ovogodišnjem Super Bowlu iznosila je 6,5 milijuna dolara za samo 30 sekundi emitiranja. S obzirom na takvu ‘paprenu’ cijenu, emitiranje na jednom od najvećih sportskih događaja godine, za tvrtke je oduvijek bio pokazatelj da su ostvarile ogroman uspjeh. Ova je godina označila novu prekretnicu za kripto industriju, jer su FTXeToroCrypto.com i Coinbase debitirali kripto oglasima tijekom Super Bowla 2022.

S rastućom potražnjom na kripto tržištu, nedavno potaknutim narativima poput nezamjenjivih tokena (NFTs), meme tokenima, metaverzumom i Webom 3, kripto oglasi ukrali su pozornost tradicionalnih tvrtki na društvenim mrežama medijske platforme kao što je Twitter.

Coinbase

Coinbase je jedna od najpopularnijih kripto mjenjačnica u SAD-u, često zauzimajući mjesto broj 1 jer je najviše preuzeta aplikacija na Apple App Storeu. 

FTX

FTX, kripto mjenjačnica koju je osnovao Sam Bankman-Fried, nije štedjela na svojoj prvoj reklami za Super Bowl, ‘Don’t Miss Out’, u kojoj je sudjelovao komičar Larry David.

eToro

Super Bowl oglas kripto i fiat investicijske platforme eToro, ‘Flying Your Way’, započeo je s korisnikom koji je zatražio savjet od eToro zajednice o tome treba li ulagati u kripto ili dionice.

Crypto.com

U svom prvom Super Bowl oglasu, Crypto.com je angažirao košarkašku legendu LeBrona Jamesa koji je razgovarao s mlađom verzijom sebe iz 2003. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media