I dok dobar dio turističkih djelatnika kuka kakva je bila turistička sezona te se boji jeseni i kako će preživjeti do idućeg Uskrsa, kriza je zaobišla sve one koji se bave iznajmljivanjem kuća za odmor te luksuznih vila s bazenima. Upravo je, očekivano, taj proizvod bio na cijeni te iznimno tražen i bukiran. Još uvijek je dobar dio kuća, posebno u Istri, popunjen bez obzira na to što trenutno u Istru ne mogu doći Austrijanci, Slovenci i Britanci koji uz Nijemce čine većinu gostiju u posezonskim mjesecima. No, samo njemačko tržište uspjet će koliko-toliko popuniti te kapacitete pa će iznajmljivači ovakvog tipa smještaja na kraju moći biti zadovoljni, kao i agencije koje posreduju u iznajmljivanju ovakvog vida smještaja.

Priznaje nam to i suvlasnik te suvlasnik i marketinški strateg turističke agencije My Istria Ivan Milotić koja je poznata baš po najmu najluksuznijih kuća u Istri.

– Prve goste u kućama počeli smo primati već negdje početkom svibnja, da bi nam od 15. lipnja, nakon što su se otvorile granice, popunjenost kuća bila 99,9 posto. Ostalo je prazno možda nekoliko objekata koji su pretjerali s cijenom, a mi u našoj ponudi imamo tisuću objekata. I takav je trend trajao do 18. kolovoza kada nas je Austrija stavila na crvenu listu. S petka na subotu tog smo dana izgubili 18 posto našeg bukinga, priča nam Milotić. No, ipak, nisu svi otkazali. Ima, ističe, gostiju koji su se oglušili na te mjere i svejedno došli.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay