Otvoren je prvi Konzum smart, trgovina u kojoj nema blagajni niti djelatnika, a iz Konzuma ističu kako se radi o prvoj takvoj trgovini u regiji. Prvi smo kupovali u toj trgovini, a naišli smo i na manje probleme.

Konzum smart otvoren je na adresi Kurelčeva 1 u Zagrebu. Kupnja se vrši preko mobilne aplikacije pa tako kupci trebaju skinuti Konzumovu aplikaciju, ulogirati se u Konzum smart i unijeti karticu za plaćanje. Pri ulasku u trgovinu aplikacija generira QR kod za ulaz koji se skenira na ulaznoj rampi. Ako je kod uspješno skeniran, rampa počne svijetliti zelenim svjetlom i otvara se.

Pri ulasku se plaća polog od 50 eura

U prodavaonici nema blagajni niti zaposlenika. Nakon što smo izabrali proizvode s polica uputili smo se prema izlazu, a izlazna rampa ponovo se zazelenila i propustila nas. Plaćanje kupljenih artikala automatski se provodi putem računa debitne ili kreditne kartice koju ste unijeli u aplikaciju, a račun bi trebao stići u aplikaciju i na e-mail.

Treba naglasiti da u prodavaonicu ne možete ući ako nemate 50 eura na računu kartice koju ste unijeli u aplikaciju. Naime, pri skeniranju QR koda na ulasku iznos od 50 eura automatski vam se skida s računa, a trebao bi biti vraćen nakon izlaska iz trgovine.

Nakon više od sat vremena nismo dobili polog ni račun

Iz Konzuma nisu specificirali u kojem točno vremenskom roku vraćaju kupcima taj iznos na račun, a mi ga sat vremena nakon kupnje još uvijek nismo dobili. Nismo dobili niti račun, koji nam je trebao stići na mail i u aplikaciju, a nije nam stigla niti obavijest o kupovini, koja je također predviđena za mobilne uređaje.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay