Prve jesenske konzultacije socijalnih partnera o pripremama za “prodrmavanje” Zakona o radu prvobitno najavljene za početak ovoga tjedna odgođene su za petak, kada će predstavnici Vlade, Hrvatske udruge poslodavaca i triju sindikalnih središnjica konkretizirati svoja očekivanja.

Ministar rada Josip Aladrović ljeto je iskoristio za pripremu terena nizom nastupa u kojima je promjene koje želi provesti opisao osuvremenjavanjem ZOR-a radi jačanja konkurentnosti gospodarstva, a svode se na tri elementa: bolju organizaciju rada na daljinu, veću fleksibilnost ugovora o radu na neodređeno te mogućnosti dodatnog rada.

Bez ikakve sumnje, pitanje mijenjanja odredbi o ugovorima o radu na neodređeno će biti najosjetljivije, a kako su poručili iz Aladrovićeva ureda, cilj im je da se time smanji broj radnika koji se zapošljavaju na određeno. Odražava to činjenicu da je Hrvatska dospjela u vrh EU po broju zaposlenih na određeno vrijeme (iako bi oni trebali biti iznimka) te stav da su uvjeti otkazivanja ugovora o radu na neodređeno nefleksibilni.

Sad samo 8 sati tjedno

Tek su 2014. u ZOR-u prvi put predviđene mogućnosti dodatnog rada za drugog poslodavca iznad punog radnog vremena, ali uz određena ograničenja. Trenutno radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do 8 sati tjedno, pod uvjetom da poslodavac, radniku da pisanu suglasnost.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay