Otok Lošinj je s 2,26 milijuna turističkih noćenja u devet mjeseci ove godine za 6 posto premašio lanjski rezultat, kaže direktor malološinjske Turističke zajednice Dalibor Cvitković, poručujući da su spremni za DHT, dosad najveći poslovni skup na otoku, koji će se održati 25. i 26. listopada.

Dani hrvatskog turizma (DHT) tradicionalni je godišnji skup turističkog sektora, na kojemu se i ove godine očekuje oko 1.500 sudionika u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

“Lošinj je do sada imao nekoliko velikih sportskih i drugih manifestacija s velikim brojem sudionika, no ovo je prvi puta da bude domaćin jednom velikom poslovnom skupu, koji će, nadamo se, dodatno pridonijeti i promociji kongresnih mogućnosti otoka. Svjesni smo pritom da bi bilo dobro da imamo i nekoliko većih dvorana, uz ove manje u hotelima, kao i uređenu zračnu luku, što bi sigurni smo privuklo veći broj kongresa i skupova nego do sada”, kazao je Cvitković za Hinu.

Dodajući kako će DHT ‘napuniti’ sve hotele, pa i dio privatnog smještaja, kao i da su za sudionike pripremili i nekoliko izleta po otoku, uključujući i besplatni ulazak u svjetski poznati Muzej Apoksiomena, Cvitković smatra da će sve to biti dobro za posezonske rezultate, kojima pridonosi i oko dvije tisuće turista koji borave ovih dana na otoku.

I nakon DHT na Lošinju će ostati otvoren bar jedan veliki hotel i niz manjih objekata, kao i dva kampa, što je rijetkost u Hrvatskoj, te time otok zapravo tijekom cijele godine nudi bar tisuću kreveta, kojih ima ukupno u svim vrstama smještaja gotovo 22 tisuće, od čega najviše ili malo više od devet tisuća u kampovima, oko šest tisuća u privatnom smještaju, oko tri tisuće u hotelima, a ostalo u drugim vrstama.

Cijeli članak možete pročitati na: businessin.hr