RIJEKA, 28.  ožujka 2017. (Hina) – Liburnia Riviera Hoteli (LRH) lani su u kvalitetniju ponudu uložili više od 80 milijuna kuna, a ako investicijske studije to opravdaju, ta hotelska tvrtka do 2020. namjerava u obnovu i rekonstrukciju objekata uložiti više od 200 milijuna kuna, podatci su iz godišnjega revidiranog financijskog izvješća LRH.

U dijelu izvješća o razvoju tvrtke iz LRH navode da su lani, nakon što je 2015. obnovljen Remisens Hotel Excelsior, nastavili ulagati u obnovu i rekonstrukciju te poboljšavati kvalitetu objekata. U travnju je završena obnova Remisens Hotela Palace-Bellevue, čime je taj hotel, kako ističu, postao jedan od važnijih Reminsens brand hotela Opatijske rivijere. Investicija vrijedna oko 55 milijuna kuna obuhvatila je preuređenje soba i zajedničkih prostorija, novi wellness te proširenje i poboljšanje kvalitete sadržaja i usluga.

Potkraj 2016. počela je rekonstrukcija hotela “Ičići”, koji nije radio, u novi obiteljski hotel “Giorgio II” branda Remisens s pet katova i 180 soba te s plažom i vanjskim bazenskim kompleksom sa sunčalištem i raznim sadržajima za djecu i odrasle. Otvorenje hotela najavljeno je za lipanj ove godine.

Iz LRH ističu da će, ako investicijske studije koje tvrtka trenutačno analizira pokažu prihvatljiv odnos povrata i rizika investicija, po poslovnom planu nastaviti intenzivni investicijski ciklus te da će u obnovu i rekonstrukciju objekata u sastavu tvrtke do 2020. uložiti više od 200 milijuna kuna.

Na temelju toga u LRH analiziraju znatnije ulaganje u uređenje autokampa Medveje te izgradnju novog hotela Remisens Zagreb u Opatiji ako se na mjestu starog hotela “Zagreb” izmijeni urbanistički plan. Razmatra se i ulaganje u hotel Smart Selection Imperial, koji bi trebao postati reprezentativni Remisens Premium hotel, te za trećinu povećanje kapaciteta hotela Smart Selection Istra, itd.

Ulaganjima se, kažu u LRH, želi poboljšati kvaliteta, ojačati tržišna pozicija i prepoznatljivost te nastaviti pozitivni financijski rezultati.

Po izvješću, prihodi LRH lani su bili 294,9 milijuna kuna, a rashodi 277,9 milijuna. Tako je dobit prije oporezivanja iznosila gotovo 17 milijuna kuna, što je 16,7 milijuna više nego 2015. godine, kada je bruto dobit bila oko 263.000 kuna.

Uz porez na dobit od 4,1 milijun kuna, neto dobit LRH lani je bila oko 12,9 milijuna kuna, a godinu prije oko 81,7 tisuća kuna.

Po podatcima iz izvješća, LRH je lani u Lovranu prodao zemljište za 13,5 milijuna kuna, a knjigovodstvena vrijednost mu je 1,9 milijuna.

 

(Hina)