Agrokor je imao isti porezni tretman kao i svi drugi porezni obveznici, izjavio je u petak ministar financija Zdravko Marić, upitan za komentar informacije da Državno odvjetništvo “češlja” dobavljače Agrokora zbog prikrivenog financiranja koncerna putem mjenica, te kako oni optužuju državu za prikriveno financiranje neredovitom naplatom PDV-a, koncesija i drugim potezima.

Podsjetio je kako se u jeku izbijanja cijele te priče, kada je dio fokusa javnosti bio usmjeren na njega, pojavila prijava Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa da Agrokoru dopuštane određene aktivnosti koje nisu drugim poreznim obveznicima.

Predstavnica dobavljača u vjerovničkom vijeću Agrokora Marica Vidaković je u Dnevniku Nove TV rekla je uz ostalo da su se mjenice kao oblik financiranja Agrokora pojavile 2012. godine, a komentirajući medijske tvrdnje da su izdavajući mjenice dobavljači financirali Agrokor, rekla je da su dobavljači poslovali u skladu sa zakonom.

Ako se dobavljačima stavlja na teret da su prikriveno financirali Agrokor, što je onda s državom koja nije uredno naplaćivala PDV, koncesije i zakup zemljišta, upitala je Vidaković.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay