LinkedIn je odlična platforma za pronalazak novog posla, a protekle godine nametnuo se i kao mjesto na kojem će, osim samog posla, zainteresirani moći dobiti podršku u slučaju otkaza, savjete što učiniti u takvoj situaciji te što uopće napraviti na poslovnom planu u ovim nesigurnim vremenima

Nakon prvog vala pandemije, kada su masovne otkaze dobivali uglavnom radnici u trgovini i uslužnim djelatnostima, 2022. bila je godina masovnih otkaza i u IT industriji. Facebook, odnosno krovna tvrtka Meta, otpustila je nedavno gotovo 11 tisuća radnika, megamilijarder Elon Musk je nakon kupovine Twittera podijelio masu otkaza, a slično pogađa i srodne industrije.

Neki korisnici LinkedIna pogođeni nedavnim otpuštanjima formirali su grupe s ciljem pružanja pomoći, koordinacije oko potpisivanja izlazne dokumentacije i pomaganja s vezama za nova zaposlenja. Samo za primjer, jedna grupa zaposlenika na LinkedInu, pogođena otkazima u studenom u Facebooku, sada ima više od 200 članova. Čak su se i šefovi koji otpuštaju obratili LinkedInu kako bi se opravdali i potražili podršku ili savjet.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay