Predstavnici malih poduzeća mogu se do 11. ožujka prijaviti za dobivanje sredstava iz Inovacijskog fonda Strive EU i osigurati potporu u iznosu do 500.000 eura

Mastercard je otvorio prijave za Inovacijski fond Strive EU, potpuno novu inicijativu s ciljem ubrzanja razvoja rješenja koja mogu pomoći malim europskim poduzećima na njihovom digitalnom putovanju.

Fond Strive EU će pružiti potporu do 20 projekata iz zemalja članica Europske unije putem bespovratnih sredstava u iznosu do 500.000 eura po projektu. Potpore se kreću od 100.000 do 500.000 eura, pod uvjetom da je za potpore od 250.000  eura i više potrebno najmanje 10 posto sufinanciranja od strane malog poduzeća. Osim financijske podrške Fond nudi i tehničku podršku malim poduzećima, mentorstvo stručnjaka relevantnih za inovacijska rješenja koja poduzeća žele razvijati kao i promociju kroz sam program.

Mogu se prijaviti startupovi, etablirane tvrtke, neprofitne i druge organizacije koje imaju manje od 10 zaposlenih uz uvjet da moraju biti registrirane i djelovati u jednoj ili više od 27 članica EU. Državne institucije kao ni akademske organizacije ne mogu konkurirati za natječaj.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Image by creativeart on Freepik