Jedna od rijetkih velikih mobilnih kompanija koja je, usprkos pandemiji, uspjela povećati broj prodanih telefona u odnosu na isto razdoblje prošle godine bio je Apple. Istraživanje o popularnosti pametnih telefona i lista 10 najprodavanijih smartphonea u prvoj polovici godine koje je objavila kompanije Omdia potvrđuje veliku popularnost Appleovih uređaja.

Dok je prošle godine najprodavaniji telefon na svijetu bio iPhone XR, za prvih 6 mjeseci ista je situacija i s njegovim nasljednikom, modelom iPhone 11 koji je predstavljen u rujnu prošle godine. Prema tim podacima Apple je prodao 37,7 milijuna modela iPhonea 11, što je daleko najviše od konkurencije i više od 10 milijuna komada bolja prodaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine i model XR.

Na listi top 10 najprodavanijih telefona u prvoj polovici godine nalazi se samo jedan Samsungov model – A 51 koji je s prodanih 11,4 milijuna komada zauzeo drugo mjesto, dok ostale pozicije zauzima Xiaomijev brend Redmi – na trećem mjestu nalazi se Redmi Note 8, četvrti je Redmi Note 8 Pro, osim je Redmi 8A, dok je na devetom mjestu Redmi 8.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay