ZAGREB, 18. travnja 2017. (Hina) – Digitalna transformacija i stvaranje digitalno konkurentne zemlje glavne su teme 17. po redu najveće poslovne konferencije u Hrvatskoj Microsoftovih WinDaysa, koji će od 25. do 27. travnja u Poreču okupiti više od tisuću domaći i inozemnih sudionika, većinom ICT stručnjaka, najavili su iz Microsofta Hrvatska.

Iz te su tvrtke u utorak najavili da će o učincima digitalne transformacije na rast hrvatskog gospodarstva te o transformaciji kroz koju je u zadnje dvije godine prošao Microsoft govoriti njegov direktor za središnju i istočnu Europu Don Grantham te nova direktorica Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Lejla Zukić-Krivdić, a najveća pažnja bit će posvećena povezivanju biznisa i tehnologije.

Predstavit će tom prilikom i primjere digitalne transformacije s lokalnih i drugih europskih tržišta te kako moderna tehnologije može pomoći tvrtkama i vladama da stvaraju inovacije za uspješniju budućnosti.

Bit će predstavljeni i neki konkretni projekti koji se provode u Hrvatskoj, a bit će riječi i o digitalnim vještinama koje bi trebale dobiti veći značaj u obrazovnom sustavu. Ponovno će se, naime, raspravljati i o potrebi stvaranja obrazovnog sustava kakvo Hrvatska treba i zaslužuje, s pregledom prošlih uspješnih i neuspješnih reformi te porukama što treba učiniti država da bi u Hrvatskoj do 2020. imali moderno obrazovanje, što država čini ili treba činiti da stvori okruženje koje podržava stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki.

Na WinDaysima se, kao i prijašnjih godina, očekuju brojni govornici, panelisti i demonstratori, uključujući i neke od poznatih svjetskih motivacijskih govornik, koji će predstaviti i razne druge teme poput informacijske sigurnosti, softver i tehnologije otvorenog koda, poslovanja u oblaku i druge.

I ove se godine WinDaysi održavaju na otočiću Sveti Nikola kod Poreča u Valamar Isabella Island Resortu, a uobičajeno je program konferencije podijeljen na Business i Technology.

Fokusu Business dijela bit će na iskorištavanju potencijala hrvatskog gospodarstva s temama kultura uspjeha, pametne vještine i pametne specijalizacije, primjeri dobre prakse u hrvatskim tvrtkama, dok će Technology program predstaviti novosti i rješenja temeljena na Microsoft tehnologijama, s naglaskom na inovativna rješenja temeljena na oblaku (cloud) i otvorenom kodu.

 

(Hina)