Milijarder Richard Branson, vlasnik aviokompanije Virgin Atlantic, pokušava uvjeriti britansku vladu da mu odobri financijsku pomoć u iznosu od 500 milijuna funti kako bi preživio pandemiju koronavirusa i gospodarski pad sektora prijevoza.

Britanski poduzetnik je taj apel uputio s privatnog otoka na Karibima gdje živi zadnjih 14 godina (prema nekim indicijama čini to kako bi izbjegao plaćanje poreza na dohodak). Osim britanskoj vladi, istu je molbu, doduše, na nešto veći iznos od 700 milijuna funti, uputio i australskoj vladi.

Bivši britanski kancelar John McDonnell za Guardian je komentirao Bransonov potez govoreći da je neprihvatljivo da takvi “bogati milijarderi “muzu” sustav u vrijeme nacionalne krize”.

Branson se obvezao uložiti 250 milijuna dolara svojeg novaca u Virgin Group, ali to predstavlja jedva 5 posto njegovog bogatstva. Ono se procjenjuje na 5,2 milijarde dolara.

Njegova grupa zapošljava više od 70 tisuća ljudi. Oko 8.000 zaposlenika aviokompanije Virgin Atlantic sada su stavljeni na neplaćeni dopust.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay