Lokalni izbori dobro će doći umirovljenicima jer su neki gradovi koji to inače ne čine najavili da će umirovljenicima na svom području isplatiti uskrsnice, piše u ponedjeljak Večernji list.

Portal specijaliziran za životne teme starije populacije mirovina.hr zasad je pronašao 21 grad koji je donio odluke o isplatama usrkrsnica, ali očekivati je da će se njihov broj povećavati, navodi dnevnik.

Uz uskrsnicu koja se isplaćuje iz lokalnih proračuna, a to znači uglavnom iz prikupljenog prireza i poreza na dohodak koji plaćaju zaposleni u tim sredinama, umirovljenici bi i iz državnog proračuna mogli dobiti i covid dodatak o čijem se iznosu pregovara od sredine veljače.

Matica umirovljenika Hrvatske podsjeća kako su predstavnici umirovljenika otvorili temu covid dodatka 11. veljače na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem od kojega su zatražili da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2.710 kuna dobiju dodatak od 150 eura. Za oko 244.000 umirovljenika s mirovinom od 2710 do 5.000 kuna predlažu dodatak od 100 eura, a za 7200 samaca koji imaju više od 5.000 kuna mirovine dodatak od 50 eura.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay