Silvano Hrelja komentirao je vladin paket pomoći umirovljenicima protiv poskupljenja. Kaže da bi trebalo biti nešto slično poput covid dodatka. Upitan treba li postaviti minimalnu mirovinu, kao što imamo minimalnu plaću, Hrelja kaže da takvi modeli postoje u susjednoj Sloveniji. Međutim, to treba napraviti pošteno.

Saborski zastupnik Silvano Hrelja (HSU) gostovao je u studiju Net.hr-a gdje je iznio svoj pogled na trenutačnu umirovljeničku situaciju.

“Nema dobrih mirovina koje se baziraju na niskim plaćama”

Kratko je komentirao i SDP-ove prijedloge za umirovljenike. S Iblerovog trga sugeriraju drugačiju formulu usklađivanja i isplatu inflatornog dodatka. Međutim, Hrelja kaže da SDP-ovo rješenje ništa neće pomoći najsiromašnijima:

“Model usklađivanja koji su predložili je suspektan. Nijedna država na svijetu nema usklađivanje 100 posto prema inflaciji ili prema porastu plaća. Takav model neće zaštititi najsiromašnije. Recimo da imamo inflaciju od 5 posto i da vlada za šest mjeseci treba uskladiti mirovine za 5 posto. Onaj s 1.500 kuna dobit će 75 kuna povećanja, a onaj s 5.000 kuna dobit će 250 kuna povećanja”, kazao je Hrelja.

Cijeli članak možete pročitati na: mirovina.hr

Foto: Pixabay