Ministarstvo financija mišljenja je da će učinak odluke Visokog trgovačkog suda u “slučaju franak” biti vidljiv prilikom odlučivanja u pojedinačnim sudskim predmetima cijeneći konkretne činjenice svakog pojedinog slučaja, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo.

Ministarstvo financija je, naime, priopćenjem objavljenim na svojim mrežnim stranicama reagiralo na “različita navodna priopćenja Ministarstva financija i interpretacije istih” koja su se pojavila u medijima, a nakon objave presude Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske od 14. lipnja ove godine.

“Vezano za objavu odluke Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske od 14. lipnja 2018. u ‘slučaju franak’ kojom je potvrđena presuda Trgovačkog suda u Zagrebu da su tužene banke povrijedile kolektivne interese i prava potrošača korisnika kredita zaključujući ugovore o kreditima s ništetnom ugovornom odredbom na način da je ugovorena valuta uz koju je vezana glavnica švicarski franak, mišljenja smo da će njezin učinak biti vidljiv prilikom odlučivanja u pojedinačnim sudskim predmetima cijeneći konkretne činjenice svakog pojedinog slučaja”, ističu iz Ministarstva.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: HINA