Ove će godine u svijetu na mobilne igre biti potrošeno preko 120 milijardi dolara, dok će igranje na računalima i konzolama zajedno zabilježiti potrošnju nešto manju od toga

Ova će godina biti vrlo značajna za industriju mobilnih igara, predviđa analitičarska kuća App Annie. Prema njihovim podacima već prvo tromjesečje ove godine obilježio je velik rast prihoda u ovom sektoru, pa su oni sada za čak 40% veći nego u zadnjem “predpandemijskom” tromjesečju s kraja 2019. godine. Broj preuzimanja igara u istom je razdoblju porastao za 30% i sada iznosi preko milijardu preuzetih mobilnih igara – svakog tjedna.

Zanimljivo je da podaci pokazuju kako je proglašenje pandemije u ožujku prošle godine bilo “okidač” za početak strelovitog rasta gaming sektora.

Prijelomna godina

Kad je riječ o konkretnim brojevima, u prva tri mjeseca ove godine potrošači su na mobilne igre u prosjeku trošili 1,7 milijardi američkih dolara tjedno. Nastavi li se ovaj trend do kraja godine, tada će 2021. godina biti završena s preko 120 milijardi američkih dolara utrošenih na mobilno igranje.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr