Što može blokirati online prodaju?

Ponekad će od kupnje korisnike odvratiti neke sitnice na koje vi možda i ne obraćate pažnju ili koje su vama baš fora. I izbor riječi može zbuniti korisnike, baš kao i tehnička izvedba stranice.

Ovo je nekoliko stvari koje mogu škoditi vašem online biznisu, a koje bi valjalo izbjegavati:

1. Muzika

Ljudi obično nisu sami kada surfaju internetom, pa tako pregledavaju stranice za vrijeme radnog vremena, u čekaonicama, u prijevozu i slično. 

2. Pomični elementi

Imate li na web stranici elemente koje se vrte, iznenada pojavljuju pa nestaju, ako potez miša prati neka strelica, ako pada snijeg pa čak i ako imate puno običnih slidera/carousela da biste prikazali što više sadržaja, znajte da to može drastično smanjiti konverzije.

Korisnici su, naime, sve više na mobitelima i kad im se učita web stranica, žele u miru saznati ono po što su došli, bez da ih ometaju raznorazni leteći elementi.

3. Dugo učitavanje web stranice

Ukoliko se vaša stranica predugo učitava, to može bitno utjecati na konverzije.

4. Manjak informacija u prvom zaslonu

Kada se posjetitelju učita vaša web stranica, znaju li što im je raditi? Znaju li gdje se nalazite i kako vas mogu kontaktirati? Razumiju li benefit koji imaju od vas? Imaju li odmah vidljiv gumb za akciju?

5. Previše prodajnih poruka

Pokušavate li kroz prvi zaslon prodati što više stvari koje nudite, moguće je da nećete prodati ništa jer će se korisniku rasuti pažnja. Fokusirajte se na prodaju jedne uslugu ili proizvoda, odnosno kategorije.

Cijeli članak možete pročitati na: zeneinovac.com