FZOEU će 13. ožujka objaviti tekst Javnog poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je krajem prosinca prošle godine objavio uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Kroz ovaj poziv će građanima u 2024. godini na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura za mjere energetske obnove i sustave korištenja obnovljivih izvora energije, što je do sada najveći iznos koji je država izdvojila za ove projekte.

“Prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 četvornih metara ili do tri stambene jedinice te više od 50 posto površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je objekt u potpunosti legalan.

Ako je kuća oštećena u potresu moguće je dobiti 80 posto prihvatljivih troškova investicije, dok građani čije kuće nisu oštećene potresom mogu računati na 60 postotno sufinanciranje. Ovisno o postotnom učešću i mjerama koje će se primijeniti kod energetske obnove maksimalni iznos poticaja iznosit će 62.120 eura po prijavi”, objašnjavaju iz Fonda.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by Michal Jarmoluk from Pixabay