Kad je u pitanju segment najma ureda, ima i dobrih vijesti, ali i novih pravila igre koja će znatno utjecati na sektor, otkrivaju u Colliersovu zagrebačkom uredu – u najavi je čak 95.000 novih uredskih kvadrata u gotovo svim dijelovima Zagreba, što će, sigurno, znatno obogatiti ponudu novih uredskih prostora.

– Komparativna prednost novih projekata svakako su niži troškovi režija i zajedničkih troškova, zahvaljujući čemu zakupci mogu dugoročno uštedjeti, a ujedno im omogućuju da potpuno prilagode tlocrt svojim potrebama, što također utječe na uštedu ulaganja zakupca u opremanje prostora. Tražene mjesečne zakupnine u takvim uredskim prostorima bit će od 14,5 do 19,5 eura za čevorni metar. Također, postojeći projekti A-klase morat će se prilagoditi kako bi konkurirali novosagrađenim zgradama – ističe Nuccia Basanić, voditeljica Odjela za savjetovanje i posredovanje komercijalnih nekretnina u Colliersu.

Evo što se događa na tržištu. Zakupci sve preciznije definiraju svoje želje i potrebe u vezi s uredskim prostorima i istodobno se prilagođavaju novim standardima ESG-a. Zakupodavci pak dodatno ulažu u svoje kapacitete kako bi unaprijedili uredske prostore i ostali konkurentni s tim novim kvadratima.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Image by MagicDesk from Pixabay