PEKING, 6. veljače 2017. (Hina/AFP) – Prvi veliki putnički zrakoplov proizveden u Kini realizirat će svoj premijerni let najkasnije sredinom ove godine, objavili su u ponedjeljak državni mediji, čime je azijski div najavio ulazak u borbu za svoj udio u globalnom tržištu zrakoplova.

Uskotrupni zrakoplov C919 trebao bi krenuti u svoj prvi let najkasnije do sredine godine, piše kineski Narodni list, dodajući da se bliže kraju radovi na instalaciji svih sustava zrakoplova.

Zrakoplov je proizvela državna kompanija COMAC a trebao je realizirati prvo putovanje još 2015., no termin je pomican nekoliko puta uslijed dodatnih testiranja i pribavljanja dodatnih certifikata.

Let će predstavljati krunu gotovo osmogodišnjih nastojanja Kine da smanji ovisnost o najvećim svjetskim proizvođačima, europskom Airbusu i američkom Boeingu, čime Kina izravno ulazi u bitku za svoj tržišni udio.

Prvi C919 sišao je s proizvodne trake u studenom 2015., nakon što su radnici proveli više od godinu dana sastavljajući jedinstveni prostor zrakoplova, u koji stane 168 putnika.

Očekuje se da će zrakoplov konkurirati Airbusovom A320 i Boeingovom 737.

Iz COMAC-a su u studenom objavili da su zaprimili 570 narudžbi od 23 klijenta.

Kinesko je tržište iznimno važno za proizvođače zrakoplova zbog stalnog porasta broja putnika. Tako europski div Airbus u prognozi globalnih tržišta za razdoblje od 2016. do 2035. procjenjuje da će kineskim zrakoplovnim kompanijama u iduća dva desetljeća trebati gotovo šest tisuća novih letjelica vrijednih 945 milijardi dolara.

U Boeingu su još optimističniji i procjenjuju da će kineskim prijevoznicima biti potrebno 6.800 zrakoplova vrijednih 1.000 milijardi dolara.

U osvajanju lokalnog tržišta ova su dva najveća svjetska proizvođača sklopila partnerstva s kineskim kompanijama.

Tako Airbus ima tvornički pogon za finalne radove i isporuku u Tianjinu, gdje radnici instaliraju namještaj i boje zrakoplove za domaće tržište. Od kineskih dobavljača kupuju i dijelove poput izlaznih vrata, te dijelova kočnica i krila.

Boeing je pak prošle godine objavio kako u suradnji s COMAC-om planira otvoriti pogon za bojenje i konstrukciju kabina za model 737.

(Hina)