MINISTAR prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, za što se ove godine planira utrošiti 50 milijuna kuna, pri čemu bi javni poziv za dostavu ponuda banaka bio objavljen sredinom veljače, a APN bi zahtjeve građana zaprimao od 21. ožujka. 

“Nakon što budu provedene sve potrebne pripremne radnje, očekujemo da bi javni poziv prema građanima mogao biti otvoren u prvoj polovici mjeseca ožujka. S obzirom na to da je svrha ovog Zakona poticati demografsku obnovu društva, urbanu regeneraciju naselja te smanjenje odlazaka broja mladih obitelji, ovaj će poziv biti otvoren sve do utroška planiranih sredstava za subvencioniranjem, što u 2022. godini iznosi 50 milijuna kuna“, istaknuo je Horvat u ponedjeljak u objavi na internetskoj stranici Ministarstva.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je objavilo i hodogram aktivnosti vezanih za cijeli proces, pa bi tako javni poziv za dostavu ponuda zainteresiranih kreditnih institucija vezanih uz visinu kamatnih stopa, što je ujedno i prvi korak prema raspisu novog javnog poziva za građane, trebao biti objavljen 16. veljače.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay