Pitanje je kada će donosioci odluka u SAD-u i EU shvatiti da su uspjesi kineskih kompanija prestali biti ovisni o zapadnim tržištima

Ako vam se učinilo da ste i prošle godine čitali istu vijest da je kineski BYD preoteo primat Tesli, to je zbog toga što se radi o vrlo sličnim, ali ne i identičnim poslovnim informacijama:

S obzirom da je BYD proizveo više od 4 milijuna vozila on jest drugu godinu zaredom isporučio puno više vozila nego Tesla, čija je proizvodnja lani dosegla, 1,84 milijuna vozila, ali se radi o tome da BYD proizvodi i hibridne automobile, a ne isključivo e-vozila, kao kompanija koju vodi trenutačno najpoznatiji globalni poduzetnik, Elon Musk. No, u četvrtom kvartalu 2023. BYD je pretekao Teslu i u ukupnom broju isporučenih e-vozila – 526.000 prema Teslinih 484.000. S ovim podatkom srušene su zablude Zapada, pogotovo članica EU i SAD-a, da će apsolutno dominirati e-budućnošću, pogotovo rješenjima na polju e-transporta.

Zablude zapadnih donosioca odluka o znanstvenoj, tehnološkoj i produkcijskoj nadmoći u odnosu na sile Globalnog Juga, poglavito Kinu i Indiju, tolike su da postaju opasne jer se na njima baziraju cijeli setovi disfunkcionalnih javnih politika – od globalne zelene agende do specifičnih razvojnih strategija pojedinih nacija.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by Steven Yu from Pixabay