Popularnost i milijunska zarada, naročito kada je spojena s lagodnim stilom života kakvim se smatra da žive youtuberi, privlači mnoge, a naročito mlađe.

Zaista, neki youtuberi žive odlično, putuju, zezaju se i odlično zarađuju. Kao i u svemu drugome, ima i puno onih koji se muče i glupiraju za puno manje novca.

Takav svakoko nije MrBeast, pravim imenom Jimmy Donaldson, koji je vrlo blizu brojci od 200 milijuna pretplatnika, samo je lani utržio 50 milijuna dolara, i to ne viralnih nego pravih.

MrBeast je poslije PewDiePieja drugi koji je prešao brojku od 100 milijuna pretplatnika na YouTubeu, što je sljedba na kojoj bi mu pozavidio i najoptimističniji hajdukovac. Kako Jimmy Donaldson ima nekoliko YouTube kanala kao što su Beast Reacts, MrBeast Gaming i MrBeast Shorts, to nije mogao sam pa njegov tim danas čini šezdesetak ljudi. Među njima su i njegovi prijatelji iz djetinjstva.

Najgledaniji video MrBeasta je “$456,000 Squid Game In Real Life!‘” s impresivnih 295 milijuna pregleda. Taj se 25-minutni video naslanja na poznatu Netflixovu seriju “Igra lignje”, samo što je kanzaški youtuber pametno izostavio dio showa u kojem se natjecatelji ubijaju. Pobjednik videonatjecanja, broj 079 – Tryzon, koji je bio uspješniji od ostalih 455 konkurenata, zaradio je lijepu svotu od 456.000 dolara.

Taj video najpoznatiji je primjer smjera MrBeasta koji dio zarade odvaja za dijeljenje s publikom, na čemu dugo opstaju nagradne ige, kvizovi i slične igre na sreću. To je potvrda da i gledatelji s drugih prostora vole one koji su, kako se ovdje kaže, imali i znali, ali su i nama dali.

Upravo to moglo bi biti ono što čini razliku između MrBeasta i drugih youtubera. On je u jednom videu dao milijun dolara, u ovj krizi čipova ukupno je donirao više od sto automobila, organizirao je privatnu nagradnu igru ​​na otoku i podijelio više od stotinu PlayStationa 4. Već je za njega primijećemo da što je popularniji, to daje više novca. A takvi su, moramo priznati, rijetki iako matematika govori da se i takvi potezi isplate.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay