Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Kako bi dobili što bolji pregled i tvrtkama omogućili bolji uvid u konkurenciju, tvrtke su podijeljene prema primarnoj djelatnosti prema NKD klasifikaciji. S obzirom na to da je zapošljavanje u sezoni još uvijek vruća tema sada smo izdvojili samo one tvrtke kojima je primarna djelatnost I – Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Poredak poslodavaca prvog izbora iz djelatnosti turizma je sljedeći:

RbIme poslodavcaPostotak bodova
1Valamar Grupa34,9%
2Maistra d.d.9,4%
3Plava laguna d.d.3,9%
4Globalna Hrana d.o.o.3,2%
5HOTEL ADMIRAL d.o.o.1,8%
6Liburnia Riviera Hoteli, d.d. Opatija1,3%
7Jadranka Grupa1,3%
8Arena Hospitality Group1,2%
9Victus Grupa1,2%
10Sunčani Hvar d.d.1,0%

Želje ispitanika: dobra ekipa i siguran posao

Ispitanici koji su stavili tvrtke iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane čine 4% ukupnog uzorka, ali se njihove preferencije atraktivnosti ne razlikuju previše od onih iz cjelokupnog uzorka. Ispitanici koji su na prvo mjesto stavljali tvrtke iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u najvećoj su mjeri kao presudni faktor ocijenili harmonične odnose na radnom mjestu (44%), dok je sigurnost radnog mjesta na drugom mjestu (43%).

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay