U studenom kompleks na Zavrtnici počinje primati prve stanare

Početkom studenoga na zagrebačkoj Zavrtnici otvara se Wespa Spaces, najveći coworking prostor u ovom dijelu Europe. Osnivači i investitori u Wespa Spaces su Nikola Perković, Amir Babović, Lovro Petrač, Filip Duvnjak i Damir Ismailović, koji su prostor osmislili na temelju vlastitih iskustava s konceptom kampusa. Investicija u ovaj projekt vrijedna je četiri milijuna eura. Cijeli kompleks sadrži 320 uredskih i poluotvorenih radnih mjesta te 20 soba za sastanke, uključujući kabine za pozive.

– Prostor, zamišljen kao koncept modernih ureda za digitalno doba, u finalnoj fazi prostirat će se na 3000 četvornih metara.

2600 kvadrata

U prvoj fazi otvaranja, u studenome, u funkciji će biti 2600 četvornih metara poslovnog prostora podijeljenog na tri kata, koji su podijeljeni na zone posebne namjene. U prizemlju se nalazi 350 četvornih metara konferencijskih prostora podijeljenih na pet dvorana s od 8 do 200 sjedećih mjesta, amfiteatar i kinodvorana, potpuno opremljena podcast soba, centralni lobby te restoran i caffe bar koji nude zdravu, organsku, dnevno svježe pripremljenu hranu – pojašnjava direktor Amir Babović te dodaje je ovaj moderni koncept ureda osmišljen tako da kreira poticajnu radnu okolinu za moderne tvrtke.

Investitori se nadaju da će na ovaj način ponuditi kvalitetnu alternativu tradicionalnom uredu, ali i da se otvaraju i mogućnost za hibridni uredski rad, na način da tvrtke mogu unajmiti broj radnih mjesta, sobe za sastanke, radionice ili konferenciju, koji time omogućava redovno obavljanje posla od kuće, uz povremene sastanke u uredu. S obzirom na to da unajmljena mjesta nisu vezana za osobe, tako više timova unutar različitih dana imaju priliku koristiti isti prostor, uz jedan trošak.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay