Od dvije-tri kune koje nam uzmu za svaku uslugu stvore dobit od četiri milijarde kuna za jedan kvartal!

Ni središnja banka, koja na svojim internetskim stranicama prati razne naknade povezane s računima građana, još nije u njih uvrstila naknade za podizanje gotovog novca u poslovnicama banaka, premda su ih banke počele uvoditi 2019. godine i do sada su ih već nekoliko puta mijenjale.

Nedavno je Erste&Steiermärkische banka najavila da će od veljače iduće godine poskupjeti vođenje tekućih računa umirovljenicima s četiri na pet kuna mjesečno te trajni nalog s dvije na tri kune, a poskupljuju i transakcije online bankarstva, i to s jedne kune na 1,25 kuna za plaćanja unutar banke te s dvije na 2,25 kuna izvan banke, a ovih je dana sličnu najavu klijentima poslala i OTP banka.

Svi koji podižu novac na šalterima ove banke mogu računati da će od 5. veljače iduće godine, umjesto četiri kune, plaćati po šest kuna na svako podizanje novca s tekućih, žiro i štednih računa. Podizanje novca kreditnim karticama na bankomatima OTP banke i dalje košta tri posto od iznosa koji se podiže i četiri posto kada se novac podiže na bankomatima drugih banaka te inozemstvu, samo što raste fiksna naknada za sva ta podizanja, i to s 20 na 25 kuna. Vođenje kunskog aktivnog žiroračuna poskupljuje sa sedam na 9,5 kuna mjesečno, a deviznog žiroračuna s 55 na 80 kuna godišnje…

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay