S nekoliko strana stižu informacije o tome da Rimac Automobili za ovu godinu planiraju nove investicijske runde, i to toliko velike da bi tržišna vrijednost kompanije premašila milijardu dolara

Mate Rimac protekloga je vikenda dao intervju za njemački automagazin Automobilwoche, u kojem je otkrio nove planove za financiranje poslovanja i promjenu vlasničke strukture u svojoj kompaniji. U međuvremenu su u javnost dospjeli novi detalji koji otkrivaju da bi u dvije runde investiranja, planirane za ovu godinu, Rimac Automobili trebali postati još jedan hrvatski jednorog, odnosno kompanija vrijedna preko milijardu američkih dolara. Ovu najavu neslužbeno smo dobili na nedavno održanom Bug Future Showu, a sada se čini da znamo i o kojoj kompaniji je riječ.

Rimac će u prvoj rundi financiranja, koja bi trebala biti zaključena do ljeta, prikupiti investicije na razini od 130 do 150 milijuna eura. Ako za najmanje 130 milijuna eura proda, primjerice Porscheu, dodatnih 15% vlasničkog udjela u kompaniji, Rimac Automobili će tada vrijediti 867 milijuna eura. Preračunato u dolare, to upravo premašuje milijardu dolara, i čini ovu kompaniju drugim hrvatskim jednorogom. Podsjećamo, prva domaća tehnološka tvrtka kojoj je to uspjelo bio je Infobip.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr