Turistička tvrtka Jadran Crikvenica od 1. travnja povećava plaće za 12 posto, dogovoreno je između socijalnih partnera Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i STUH-a s Upravom Jadrana. Usto, radnicima u hotelskim operacijama za najintenzivniji period u sezoni, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna plaća će se dodatno povećati za 6 posto , a svim radnicima za mjesec lipanj, srpanj i kolovoz isplatiti će se i dodatna nagrada od po 1.000,00 kuna mjesečno, odnosno ovisno o sezoni moguća je isplata i za rujan.


Uvažavajući činjenicu kontinuiranog rasta cijene goriva, dogovoreno je da se poveća naknada za prijevoz, a osim radnika s ugovorom na neodređeno vrijeme, pravo na dodatno zdravstveno osiguranje koji obuhvaća godišnji preventivni sistematski pregled (s mogućnošću liječenja), od sada će ostvarivati i stalni sezonci, te radnici sa ugovorom o radu na godinu dana ili duže.


Ovisno o tijeku sezone i ostvarenju rezultata, do konca godine, isplatiti će se dodatne nagrade kao što su božićnica, regres za godišnji odmor, dar djetetu, dar u naravi.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay