NE prestaje kaos na tržištu kriptovaluta tj. kriptoimovine. Najpopularnija kriptovaluta, bitcoin, na najnižim je razinama od kraja 2020. Trenutno jedan bitcoin vrijedi manje od 30.000 dolara, dok je još prije tjedan dana bio na 35.500 dolara vrijednosti, a na vrhuncu u studenom 2021. čak i do 68.000 dolara. Cijena je posljednjih dana postala jako nestabilna pa je tako u jednom trenutku završio i na manje od 27.000 dolara.

Jednostavno rečeno, svi koji su kupili bitcoin od početka 2021. do danas su u minusu, a ovisno o datumu i cijeni kupnje izgubili su i više od pola uloga. Procjene govore da je samo u posljednjih nekoliko dana s kriptotržišta izbrisano bilijun dolara vrijednosti.

Situacija s većinom drugih kriptovaluta je još gora. Druga najpopularnija, ethereum, na vrhuncu je vrijedila i do 4800 dolara, a trenutno vrijedi oko 2000 dolara. Kriptovaluta solana ne vrijedi ni petinu od vrhunca svoje vrijednosti iz studenog prošle godine, kao ni cardano. Neke kriptovalute su izgubile trećinu vrijednosti samo u posljednja 24 sata.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay