U posljednjih nekoliko godina, kada se god slaže popis najtraženijih studentskih poslova, visoko mjesto na listi redovito zauzima rad u korisničkom iskustvu. U vrijeme pisanja ovog teksta, samo letimičnim pregledom zagrebačkog Student servisa pronašli smo više od deset poslodavaca koji traže zaposlenike u tom sektoru. No, ako se prebacite na stranice specijaliziranih oglasnika za posao primijetit ćete da se i tamo traže ljudi za isto radno mjesto.

Realnost jest takva da korisničko iskustvo već neko vrijeme nije povremeni studentski ili honorarni posao, već poželjna karijera. Naime, sve više mladih je nezadovoljno s vlastitom strukom te odmah nakon fakulteta traži posao s konkurentnom plaćom.

Vrlo često ga pronađu upravo u korisničkom sektoru gdje u pravilu nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, a kroz bonuse i zalaganje mogu zaraditi iznadprosječnu plaću. Vodeći se spomenutim prednostima, dobar dio odluči ostati unutar tvrtke te poziciju agenta iskoristi kao početnu stepenicu za daljnji napredak unutar firme.

Primjerice, 2020 LinkedIn Emerging Jobs Report istaknuo je korisničko iskustvo kao perspektivno zanimanje u razvoju u SAD-u, uz napomenu da se u tom sektoru otvara sve više poslova.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay