Proizvodnja vozila ide neusporedivo brže od proizvodnje brodova koji su im potrebni kako bi ih plasirali na tržište

Potražnja za cjenovno pristupačnim automobilima kineske proizvodnje posljednjih je godina toliko porasla, da je trenutno nedostatak specijaliziranih brodova za njihov izvoz jedina prepreka da u potpunosti preplave kako globalno, tako i europsko tržište, piše NYT.

Naime, najveći problem s kojim se kineski proizvođači automobila trenutno susreću jest činjenica da proizvodnja vozila ide neusporedivo brže od proizvodnje brodova koji su im potrebni kako bi ih plasirali na globalno tržište.

Država i lokalne vlade kineskim proizvođačima automobila daju besplatnu zemlju za postrojenja i beskamatni kredit za pokretanje biznisa, a kako su čelik i elektronika, ključne komponente svakog modernog auta, izuzetno jeftini u Kini, njihovi proizvođači imaju bitnu kompetitivnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Njihova je autoindustrija, tako, učetverostručila izvoz automobila u samo tri godine, svrgnuvši pritom s trona Japan koji je do sada slovio kao svjetski lider u toj domeni.

Carine administracije Donalda Trumpa otežavaju im probijanje na američko tržište, a na europsko se planiraju probiti, prvo kroz “ušicu igle”, kroz Belgiju i Španjolsku, pa onda na velika vrata i to kroz tri godine, koliko će im biti potrebno da podebljaju količinu specijaliziranih brodova za izvoz automobila.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay