Pomama za kupnjom Bored ApesaCryptopunksaPudgy Penguinsa i drugih NFT projekata izazvala je potpuno ludilo na kripto tržištu u proteklih mjesec dana.

Dovoljno je pogledati utjecaj ApeDAO-a, investicijskog fonda u kolektivnom vlasništvu koji agresivno stječe NFT-ove i pretvara se u jednog od tržišnih lidera. Prošlog mjeseca “pomeo je pod” tržišta Bored Apes Yacht Club, pokupivši desetke NFT-ova po niskim cijenama, što je povećalo vrijednost cijele kolekcije, u kojoj ima značajne udjele, zajedno s drugim NFT projektima. ApeDAO pruža link na svoju kolekciju, koja je trenutno procijenjena na više od 7 milijuna dolara. Takva strategija potiče sve više aktivnosti u ovoj industriji.

To ne znači da mnogi NFT-ovi nisu postali precijenjeni u ovoj trenutnoj fazi ili da ljudi koji kupuju na trenutnim razinama neće kupiti po povoljnim cijenama. Postoji mnogo rizika koji bi mogli dovesti do trzavica u tom procesu, a najgori scenarij je taj da tokeni nekih NFT projekata potencijalno sadrže karakteristike vrijednosnih papira, izlažući ih pravnom postupku. Za sad su NFT-ovi neistraženo područje za regulatore.

Ali veća poanta je da ovaj hype, koji se nekima može činiti tako neozbiljnim, sadrži u sebi enormno transformativni potencijal. Ignorirajte to na svoju odgovornost.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay