što je s periodom koji je ispred nas i kakve su cijene, te koliki su, po nekim projekcijama, gubici? U periodu od 19. do 26. srpnja u Makarskoj na platformi Booking.com ima oko 40 posto raspoloživih kapaciteta, što znači da je popunjenost 60 posto. Sličan je postotak i za prvi tjedan kolovoza.

LAST MINUTE

Iako bi se na prvu reklo da nije tako loše, činjenica je da je situacija neizvjesna i da je velik broj iznajmljivača zbog situacije stavio fleksibilne uvjete otkazivanja, što znači da dva tjedna ili čak tjedan dana prije rezervacije gost može otkazati. Također, javna je tajna da dio gostiju i inače prakticira zauzimanje više jedinica i otkazivanje u roku u kojem ih to baš ništa ne košta. Tako da je, s obzirom na neizvjesnost oko epidemije i zatvaranja/otvaranja granica, sve to na dugom štapu. Zato se i vidi na Bookingu praksa last minute rezervacija zbog čega je idući tjedan ipak nešto bolje popunjen, barem sudeći po platformi.

Ono što je vrlo izvjesno jest činjenica da su cijene pale u prosjeku za 20 posto, a negdje i 40 posto. Najjeftinije apartmane u Makarskoj našli smo po cijeni 224 eura za tjedan dana, od subote do subote, od 19. do 26. srpnja. Ako se gleda neto cijena, znajući provizije, znači da se pojedini iznajmljivači u ovoj sušnoj godini zadovoljavaju već s 27 ili 30 eura za dvokrevetni studio ili sobu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay