U luci Wilhelmshaven, koja se nalazi na obali Sjevernog mora, bit će instalirane dvije plutajuće jedinice za skladištenje i replinjavanje kojima upravlja specijalizirana tvrtka Dynagas

Međunarodna energetska tvrtka Uniper gradit će i upravljati prvim njemačkim terminalom za ukapljeni prirodni plin (LNG). Odluka o gradnji terminala dio je nastojanja da Njemačka ubrza napore za diverzifikaciju opskrbe energijom i smanji odnosno u potpunosti prekine ovisnost o ruskom plinu.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije, kojoj je prisustvovao njemački vicekancelar i savezni ministar za ekonomska pitanja i klimatske mjere, Robert Habeck, tvrtka je objavila da je potpisala ugovor s vladom za projekt u koji će uložiti oko 65 milijuna eura.

“Ruski rat protiv Ukrajine okrenuo je svijet u kojem živimo naglavačke – to se posebno odnosi na energetsku industriju”, rekao je Klaus-Dieter Maubach, izvršni direktor Unipera. “Činimo sve što je u našoj moći da podržimo njemačku vladu u njenom planu diverzifikacije njemačkih izvora opskrbe prirodnim plinom i, dugoročno, zaokretu prema vodiku.”

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr