Ažurirana pravila Airbnba navode da u takvim situacijama na njima nije odgovornost već je na iznajmljivaču, čak i u slučajevima sumnje na zarazu. U tom slučaju predvidio je deaktiviranje profila apartmana i poništavanje budućih rezervacija.

Svaki gost zlata vrijedi, uvriježen je stav iznajmljivača, pogotovo u ovo doba pandemije. No, što ako gosti dobiju koronu i kako dalje, situacija je u koju je upala vlasnica apartmana u Splitu. 

“Prijateljici mi večeras, u 22.30, javljaju gošće da su pozitivne na COVID. Sutra su trebale izaći i dolaze drugi. Šalju joj tekst Airbnba da u situaciji kada gosti imaju COVID ostaju u tom smještaju za vrijeme izolacije te da Airbnb deaktivira smještaj i otkazuje sve buduće rezervacije. Je li to moguće? Ona će pokušati zvati Stožer i naći im drugi smještaj, ali ovakav stav od Aira? A sutra joj dolaze novi gosti”, izložila je u Facebook grupi ovdašnjih iznajmljivača posredstvom Airbnba problem jedne splitske kolegice Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. 

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay