Lani su poslodavci podnijeli 67 tisuća zahtjeva vezanih uz dozvole za boravak i rad stranih radnika, a u prvih 11 mjeseci ove godine više od 120 tisuća. Glavnina ih je i obrađena, a broj pozitivnih mišljenja već premašuje sto tisuća

Da zbog manjka radne snage sve više poslodavaca u Hrvatskoj poseže za strancima potvrđuju i najnovije službene brojke za 2022.

Hrvatska je jedna od zemalja EU-a koja otprije ima “odljev skrbi”, a slično je i u Bugarskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Sloveniji, ističe Bađun. Radnici iz tih zemalja odlaze u bogatije, pretežito radi većih plaća i boljih uvjeta rada, a time se, kaže, dodatno produbljuje problem manjka radne snage u zemljama s nižim dohotkom.

Usto, kada medicinske sestre odu raditi u inozemstvo, gubi se povrat na ulaganje u njihovo obrazovanje u matičnoj zemlji. Autorica navodi da je, prema podacima Hvatske komore medicinskih sestara, iz Hrvatske od 2013. do danas otišlo 2400 medicinskih sestara. U zdravstvu ih sada nedostaje 4000, a broj za dugotrajnu skrb nije poznat. Pri uvozu radnika, pak, medicinske sestre i njegovatelji nisu izuzeti od testa tržišta rada.

Ni mjere nisu dovoljne
Čak i ako se u Hrvatskoj poduzmu sve mjere za povećanje privlačnosti ovog posla za domaću radnu snagu te poraste njihov broj u dugotrajnoj skrbi, uslijed starenja stanovništva i sve manjeg broja mogućih pružatelja neformalne (obiteljske) skrbi to vjerojatno neće biti dovoljno

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay