Zbog rasta broja slučajeva zaraze koronavirusom u Šangaju, taj je grad u strogom lockdownu jer Kina primjenjuje politiku “zero covid”, što je već izazvalo dodatne gužve i kašnjenja u najprometnijoj globalnoj kontejnerskoj luci i strahove na Zapadu od novih poremećaja koje će to izazvati u dobavljačkim lancima te također povećati troškove brodskog transporta.

Globalni servis za pružanje informacije o lučkom prometu VesselsValue objavio je da je broj brodova koji čekaju da budu ukrcani i iskrcani tijekom prošlog tjedna skočio na 300, što je pet puta više nego prijašnjih tjedana, kako je prenio CNN.

U međuvremenu je Shanghai International Port Group (SIPG), kompanija koja upravlja lukom, negirala da je tamo na čekanju tako velik broj brodova te su lokalni mediji prenijeli njihovu informaciju da je prosječno vrijeme sidrenja kontejnerskih brodova kraće od jednog dana.

Poseban režim

No, jedna od vodećih svjetskih brodarskih kompanija, Maersk, upozorila je klijente kako bi lockdown u Šangaju mogao dovesti do kašnjenja i poskupljenja u transportu roba. Zbog te situacije, kako javljaju specijalizirani portali, oceanski se promet pokušava preusmjeriti prema drugim lukama, kao što su Ningbo, Qingdao i Tianjin.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr