Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je izjavio da je paket poreznih reformi složen i da se o njemu sada komunicira s Vladom i koalicijskim partnerima te da od 1. siječnja 2019. kreće daljnje porezno rasterećenje.

Na konferenciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista »Budućnost poreznog i mirovinskog sustava«, Marić je istaknuo da je paket poreznih izmjena složen što se tiče Ministarstva financija, da se o njemu komunicira s premijerom, Vladom i koalicijskim partnerima te će tijekom srpnja izaći s prijedlogom u javnost.

Marić je ustvrdio i da je puno toga u protekle dvije godine napravljeno u sferi javnih financija, navevši pad javnog duga, izlazak zemlje iz procedure prekomjernog deficita i poboljšanje kreditnog rejtinga.

»U ovom trenutku nema potrebe za rebalansom proračuna, imamo vrlo odgovorno i racionalno planiranje proračuna. Ostajemo u okviru limita koje smo si zadali, a sav taj višak prihoda pretvara se u korekciju deficita, lani suficita na više, odnosno javnog duga na dolje«, kazao je Marić.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: Shutterstock