Inovacijom hrvatske tvrtke Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Europi, vlasnikom će bankomata od danas moći postati baš svatko.

Kako pojašnjavaju u Monestiqu, djelatnost koja je dosad bila rezervirana samo za banke i financijske institucije zahvaljujući njihovu rješenju sada je otvorena za sve: od ugostitelja i vlasnika poslovnih prostora do poduzetnika zainteresiranih za snažnije uključivanje u ovu domenu financijskog poslovanja.

Cijena samog bankomata je između osam i 15 tisuća eura, a situacija na tržištu po kojoj su vlasnici atraktivnih prostora, uglavnom u turističkim središtima, mogli iznajmiti svoj objekt za bankomat i za cijenu od tisuću eura mjesečno govori da se radi o profitabilnom poslu u koji će poželjeti ući mnogi.

Ivan Dušević, direktor Monestiqa, ističe da se radi o financijsko-tehnološkom rješenju što objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate s globalnim kartičarskim shemama kao što su Visa i MasterCard.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay