Održavanje prve turističke burze u srednjoj Europi CETS Zagreb najavljivano za svibanj upitno je, jer se organizatori iz španjolske tvrtke “Cent Euro Fairs SL” i njena vlasnica Lu Buchanan ne javljaju partnerima iz Hrvatske, iako su već uzeli novac za izložbene prostore, zbog čega je zagrebačka turistička zajednica krajem siječnja podnijela sudsku tužbu.

Osim zagrebačke turističke zajednice, organizaciji burze u Hrvatskoj podršku su dali Hrvatska turistička zajednica (HTZ) te drugi, uključujući Croatia Airlines, dok su brojni izlagači zakupljivali izložbeni prostore na Zagrebačkom velesajmu, na kojem se burza trebala održati 7. i 8. svibnja. Održavanje je prvobitno bilo zamišljeno za prosinac 2018., no ljetos je termin promijenjen za svibanj 2019. zbog želje da se izbjegnu adventske gužve u Zagrebu, kada su hoteli popunjeniji i cijene više.

Predsjednik Udruge putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba Hini je u ponedjeljak s tim u vezi kazao da je do agencija stigla informacija o vjerojatnom otkazivanju burze, te da su neke od njih za najam izložbenog prostora već uplatile tisuću do pet tisuća eura, za koja sada nisu sigurni hoće li im i kada biti vraćeni ako se burza ne održi.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay