Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.

Glavne zadaće savjeta sastojat će se u razmatranju najvažnijih pitanja vezanih za turistički sektor, kao što je realizacija turističke 2021. godine u okolnostima pandemije uzrokovane koronavirusom, što učinkovitija promocija hrvatskog turizma, pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga u skladu s epidemiološkim mjerama te strateško planiranje, programi i operativni planovi oporavka turizma i investicije i reforme vezane uz Strategiju razvoja održivog turizma za razdoblje do 2030. godine, Nacionalni plan razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine, Nacionalni program reformi, Operativni plan za oporavak i otpornost te Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027.

Pronalaženje odgovora

“Zajednička suradnja nam je izuzetno važna kako bismo pronašli najbolja rješenja za što brži oporavak sektora turizma. Osim financijske potpore koju pružamo s ciljem očuvanja radnih mjesta, u pripremi je i Program dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta. Pred nama su važne godine u kojima ćemo stvarati nove temelje razvoja turizma s novim strateškim okvirima za turizam.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay